مشعل
نحوه عملکرد مشعل گازی بدین صورت است که جریان گاز از یک فیلتر عبور کرده، با هوای احتراق مخلوط شده و آمادهٔ احتراق میشود.
اگر فشار هوای احتراق از حدی کمتر شده یا دبی سوخت از مقدار مورد نظر بیشتر یا کمتر شود، این موضوع توسط سنسورهای فشارِ تعبیه شده در مشعل حس شده و مشعل به وسیلهٔ یک رلهٔ کنترلی، خاموش میشود.
در صورت مناسب بودن تمام شرایط ذکر شده، در نهایت مخلوط سوخت گازی و هوا، توسط جرقه که به وسیلهٔ یک ترانس ولتاژ بالای نصبشده در مشعل ایجاد میشود، یا به وسیلهٔ شعلهٔ یک شمعک که در مسیر خروجی جریان قرار میگیرد، محترق میشود.
موارد کاربرد مشعل گازی
کار اصلی مشعل ایجاد گرمایش است و در انواع دیگها از جمله دیگ آبگرم( مورد استفاده در سیستم گرمایشی و آبگرم مصرفی در موتورخانهها)، دیگ بخار(که کاربردهای فراوان در صنایع و کارخانجات دارد)، دیگ ذوب مواد، با توجه به ظرفیت کاری آنها استفاده میشود؛ اما یکی از موارد پرکاربرد مشعل در سیستمهای گرمایشی به عنوان موتور احتراق بویلرها است.
راهنمای انتخاب مشعل مناسب
تولیدکنندگان مشعل، ظرفیت حرارتی هر مشعل را در جدولهایی ارائه میدهند. این اعداد شامل حداقل و حداکثر ظرفیت حرارتی یک مشعل است.
از آنجاییکه قدرت حرارتی مشعل در فشار اتمسفر (سطح دریای آزاد) به حداکثر خود میرسد برای انتخاب مشعل مناسب میبایست به ازاء هر هزار متر ارتفاع از سطح دریا ۱۳٪ به قدرت مشعل انتخابی افزود؛ بنابراین در شهرهایی که از سطح دریا ارتفاع زیادی دارند به مشعلهای بزرگتری نسبت به شهرهای پست احتیاج است.
آخرین دیدگاه ها